11 juni 2019

Radio Signaal uitzending 13 juni

Elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.
 

Ervaringsdeskundigen

In de uitzending van 23 mei spraken we al kort met ervaringsdeskundigen Arwen Schoppen en Astrid Philips die daarna gingen spreken op het evenement van Cliëntenbelang Amsterdam Mijn plek in de samenleving in de Zuiderkerk. In deze uitzending staan we wat langer stil bij hun werkzaamheden. Arwen is vrijwilliger bij Clientenbelang Amsterdam. Astrid Philips is kwartiermaker bij TeamED,  de Vrijwilligersacademie en Clientenbelang Amsterdam.
 

Arwen Schoppen

Arwen is slechtziend. Zij vertelt over de vooroordelen en problemen, waarmee  mensen met een beperking te maken hebben als zij op zoek zijn naar een betaalde baan. Op 11 juni organiseerde Clientenbelang Amsterdam Werken? Ja, graag! voor HBO-ers en WO-ers die door hun beperking geen werk kunnen vinden, maar dat wel graag willen. Wat heeft de bijeenkomst opgeleverd?
 

Astrid Philips

Astrid is  GGZ-ervaringsdeskundige. Zij was één van de eersten die vanuit deze deskundigheid in dienst werd genomen door de Hogeschool van Amsterdam. Astrid probeert theorie en praktijk van en over armoede met elkaar te verbinden. Aan den lijve ondervond ze wat (generatie)armoede voor invloed heeft op het dagelijks leven.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.