15 juni 2021

Radio Signaal uitzending 17 juni

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

TEDx Salon

Een TEDx salon is een evenement, waarin op een TEDx-manier sprekers aan het woord komen. TED staat voor Technologie, Entertainment (Amusement) en Design (Ontwerp). Tijdens de TEDxsalons krijgen mensen de kans om in maximaal 18 minuten te vertellen over hun levenservaring: deskundigen met een schat aan kennis, dus meer dan het beluisteren waard. 

 

Het motto van TED is 'Ideeën die het waard zijn te verspreiden'. Tijdens deze uitzending beluisteren we 3 Tedxsalons die vanuit het project StigMag de afgelopen paar jaar zijn georganiseerd. 

 

Dakloosheid

Edo Paardekooper Overman vertelt over zijn dakloosheid: "Het is de meest extreme vorm van uitsluiting. Je hoort dat je niet meer mag meedoen."

 

Overlever

Sherry Jae Ebere belicht tijdens de eerste TEDx Salon in Amsterdam haar werkzaamheden, leven en de dingen die ze heeft moeten overwinnen. Ze moest vechten tegen heel veel vooroordelen: ze is van kleur en heeft polio gehad. Acht jaar geleden kwam ze erachter dat ze transgender is: "Ik ben een overlever."

 

Toegankelijkheid

Eric Groot Kormelink vertelt over zijn beperking en over een scala aan praktische- , beleidsmatige- en bewustzijnswerkzaamheden die hij (heeft) verricht op het gebied van toegankelijkheid.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel