21 mei 2019

Radio Signaal uitzending 23 mei

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.
 

10 jaar Cliëntenbelang Amsterdam                                                                                                    

Directeur Deborah Lauria vertelt over het  10 jarig jubileum van Cliëntenbelang Amsterdam. Hoe staat de organisatie er voor en hoe gaat zij het nieuwe decennium in? Het jubileum gaat bepaald niet onopgemerkt voorbij. Aanstaande donderdag 23 mei zijn er workshops in de huizen van de wijk in de stadsdelen Noord, Zuidoost en Nieuw-West. 's Middags is er een groot evenement in de Zuiderkerk. Dit alles onder de titel Mijn plek in de samenleving.
 

Armoede

Eén van de sprekers op het evenement is Astrid Philips. Zij is als ervaringsdeskundige betrokken bij TeamED, de Vrijwilligersacademie, de HvA en Cliëntenbelang Amsterdam.  Aan den lijve ondervond ze wat (generatie) armoede voor invloed heeft op het dagelijks leven.  Astrid probeert theorie over en praktijk van armoede met elkaar te verbinden. 
 

Energieke senioren

ESAN staat voor Energieke Senioren Amsterdam Nieuw West. Deze opvolger van ANBO Geuzenveld organiseert activiteiten voor ouderen en stimuleert hen sociaal actief te worden. We praten met voorzitter Evert van Maanen en coördinator Joke Veldkamp.
 

Hoogopgeleiden willen werken

Op 11 juni organiseert Cliëntenbelang Amsterdam de bijeenkomst Werken? Ja, graag! voor HBO-ers en WO-ers die door hun beperking geen werk kunnen vinden, maar dat wel graag willen. Arwen Schoppen is ervaringsdeskundig vrijwilliger bij Clientenbelang Amsterdam. We vragen hem naar de vooroordelen en problemen die deze groep tegen komt. Waar liggen oplossingen?
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.