Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 oktober 2021

Sporters kunnen blijven sporten: prijzen gaan wel fors omhoog  

Afgelopen zomer werden sporters met een beperking opgeschrikt door het besluit van revalidatiecentrum Reade om het sportcentrum per 1 oktober te sluiten voor mensen die niet meer bij hen onder behandeling staan. Inmiddels is er een partner gevonden die het sportaanbod van Reade overneemt: Revalideerthuis. Dat is goed nieuws, maar er is ook slecht nieuws. De abonnementsprijzen gaan behoorlijk omhoog.

 

Tijdens een informatieavond van Reade bleek dat een groot deel van de sporters bij Revalideerthuis terecht kan om te blijven sporten. Ook de sporten in groepsverband gaan door en daar zijn veel mensen blij mee. De prijsverhoging is wel een domper.

 

Forse prijsverhoging 

Revalideerthuis heeft deskundige begeleiders in dienst om sporters met een beperking te begeleiden. Maar de organisatie heeft meer inkomsten nodig om alles financieel rond te krijgen. De prijzen stijgen daarom met meer dan 30 %. Een abonnement kost nu 35 euro per maand. Dat wordt per 1 november verhoogd naar 47 euro.

 

Fatima Ouariachi, onze beleidsmedewerker Wet maatschappelijke ontwikkeling (Wmo): “Wij pleiten bij de gemeente en de zorgverzekeraar voor een tegemoetkoming. Want een deel van de sporters zal anders moeten afhaken door de forse prijsverhoging.”

 

Motie Groen Links voor financiële steun

Fatima: “Gelukkig heeft Groen Links het signaal opgepakt en bereiden ze een motie voor in de gemeenteraad. Als die motie wordt aangenomen kan er financiële steun komen voor sporters met een laag inkomen, dus niet alleen minima. En komt er een goed onderzoek naar de behoefte en de beschikbaarheid van toegankelijk sporten voor iedereen. Dat is heel belangrijk want een beperking overkomt je en sporten is van levensbelang om zelfredzaam te blijven.”

 

Onduidelijkheden in de plannen

Malène Duijst, onze gebiedsmedewerker Amsterdam West: “Er zitten nog wat onduidelijkheden in de plannen. De locatie Overtoom wordt per 1 november gesloten voor de sporters met een beperking, terwijl er nog geen directe oplossing voor hen is. Net als voor de sporters met een kleine portemonnee." 

Locatie Reade Jan van Breemenstraat sluit over enige tijd ook. Revalideerthuis moet dus op zoek naar een andere geschikte locatie. Zij nemen een jaar de tijd om een grotere klantenkring op te bouwen en daarbij is hulp nodig van de gemeente Amsterdam.

 

Ook zijn nog niet alle sporters geholpen, want er staat bijvoorbeeld geen loopbrug op de locatie Jan van Breemenstraat. Dat is een apparaat dat sommige sporters gebruiken.”

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Belangengroep Behoud Sportcentrum Reade 

Er werd al snel na de aankondiging van Reade een belangengroep Behoud Sportcentrum Reade opgericht. Hier sloten 80 verontruste sporters zich bij aan.

 

Na protest van de belangengroep en een gesprek met ons is er nu een oplossing gevonden. Ook de wethouder Sport heeft er bij Reade op aangedrongen dat het sportcentrum open kan blijven.

 

Nieuwe prijzen per 1 november

  • 1 uur per week sporten: 47 euro per maand
  • 2 uur per week sporten: 53 euro per maand 
  • onbeperkt sporten: 59 euro per maand

 

Lees ook ons artikel 'Sportcentrum Reade mag niet sluiten' (4 september jl.).