Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

19 juli 2022

Terugblik informatiebijeenkomst Amsterdam Vitaal & Gezond

Op dinsdag 12 juli vond onze online informatiebijeenkomst plaats over het gemeentelijke programma Amsterdam Vitaal & Gezond. Doel was om onze lidorganisaties te laten kennismaken met het programma en hen te betrekken bij het bepalen van onze koers binnen het programma. 

 

Na de opening door onze directeur-bestuurder Deborah Lauria gaf Katja Meijaard (programma-adviseur Amsterdam Vitaal & Gezond van Sigra) een presentatie over het programma, waarin zij uitlegde wat het programma inhoudt, waarom het nodig is en wat en hoe alle partijen binnen het programma proberen te bereiken. 

 

(Het artikel loopt door na de afbeelding)

Thumbnail bijeenkomst Amsterdam Vitaal en Gezond 2022.jpg

 

Gelijke kansen op goede gezondheid

Amsterdam Vitaal & Gezond is een unieke samenwerking tussen verschillende partijen: de gemeente Amsterdam, Zilveren Kruis, Sigra, Elaa en Cliëntenbelang Amsterdam. Het bundelen van krachten is noodzakelijk, omdat de verschillen in gezondheid in Amsterdam als steeds groter worden. Uit onderzoek is gebeleken dat er samenhang bestaat tussen het opleidingsniveau en de gezonde levensverwachting. 

 

Het programma heeft 2 ambities:

  • Alle Amsterdammers hebben in 2040 gelijke kansen hebben op een goede gezondheid.
  • Kwetsbare Amsterdammers hebben er 10 extra gezonde levensjaren bij.

 

Meer achtergrondinformatie

Vervolgens kregen de deelnemers meer achtergrondinformatie van 5 van onze beleidsmedewerkers over de samenwerking binnen het programma (coalities) op verschillende onderwerpen:

 

Hieruit zijn een aantal actiepunten voort gekomen: 

  • Het programma bespreken we verder tijdens onze Vrijwilligersdag op 15 september.
  • De coalitie Jeugd en Gezin organiseert op 22 september een bijeenkomst over moeilijke scheidingen.
  • De coalitie Groei van de stad organiseert eind september een werkatelier om een actiegerichte zorg- en woonvisie voor Strandeiland te ontwikkelen. Hiermee willen we laten zien hoe wij gezamenlijk vanaf 2025 gaan bouwen aan een sterke sociale infrastructuur. In de ontwikkeling van deze visie staan onze doelgroepen centraal. Daarom zijn we op zoek naar 8 vrijwilligers die hieraan willen meewerken. 

 

Deelnemen aan coalities

Door de grote opkomst voor de bijeenkomst zijn we nog enthousiaster geworden. Daarom willen we nog meer met elkaar in gesprek gaan over hoe wij de positie van Amsterdammers binnen het programma kunnen versterken. Uw bijdrage hieraan is onmisbaar!

 

Wilt u meedoen aan één of meerdere coalities? Heeft u een duidelijk visie, ideeën of suggesties? U kunt zich dan aanmelden bij Enis Reyhan (coördinator programma Amsterdam Vitaal & Gezond) via e.reyhan@clientenbelangamsterdam.nl of op 06 38 35 85 54.

 

Opname en verslag

Klik hier om het verslag van de bijeenkomst te lezen. Er is ook een opname beschikbaar van de informatiebijeenkomst. Wilt u deze graag terugkijken? Neemt u dan ook contact op met Enis Reyhan. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel