Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

9 oktober 2013

Uitzending Radio Signaal 10 oktober

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat onder meer uit interviews, een column, nieuwsberichten en agendarubriek. Met van 11.00 tot 12.00 uur de volgende onderwerpen. Presentator: Andre Bos en Henk Kleve.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Methode Gordon

In het kader van de week van de opvoeding  praat Andre Bos met Saskia Henderson over de methode ‘Gordon: luisteren naar kinderen’, geïntroduceerd door de Amerikaanse klinisch psycholoog Thomas Gordon. Hierin gaat hij uit van gelijkwaardigheid in relaties, zodat iedereen zichzelf kan zijn en zijn verantwoordelijkheid neemt, rekening houdend met de ander. In opvoedingsrelaties betekent dit dat de opvoeder het kind in zijn/haar waarde laat en respectvol benadert.  Saskia Henderson is onder meer de auteur van het boek 'In ons gezin gaat alles prima! (maar soms...)'.

Multiloog

Henk Kleve interviewt psycholoog  Heinz Mölders over de Multiloog-bijeenkomsten. Heinz stond aan de wieg van de Multiloog. In 1997 introduceerde hij het concept binnen de psychiatrie om het gat tussen hulpverleners en instanties aan de ene kant en patiënten en naasten aan de andere kant te verkleinen. Tijdens de bijeenkomsten wisselen de deelnemers ervaringen uit over psychisch lijden, zoals angsten, fobieën, psychosen en depressies.

Amsterdamse Pluim

Meinou Steemers (projectleider bij Cliëntenbelang Amsterdam) vertelt over  de Amsterdamse Pluim, de prijs voor sportverenigingen die zich inzetten voor sporten met een beperking. De Pluim wordt op 26 november uitgereikt. Welke sportgelegenheden zijn bezocht? Waar is vooral op gelet en welke sportverenigingen zijn genomineerd voor de Pluim 2013?

De column is dit keer van Olga de la Fontaine.   

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel