Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

10 juli 2013

Uitzending Radio Signaal 11 juli

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat onder meer uit interviews, een column, nieuwsberichten en agendarubriek. Van 11.00 tot 12.00 uur met de volgende onderwerpen. Presentator: Andre Bos.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Radio Steunkous

Radio Steunkous heeft een award gewonnen bij de Amsterdam Mediaprijs 2013. Marjolijn Onvlee vertelt over het wekelijkse radioprogramma en het succes ervan. Radio Steunkous is een radio-programma gemaakt door Buurtzorg Amsterdam. Het wordt op de dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uitgezonden via Stads FM, 103.3 op de kabel of 106.8 in de ether. Het programma is speciaal bedoeld voor de patiënten van Buurtzorg. Marjolein is ook betrokken bij de organisatie van de Amsterdamse Rollatorloop die sinds 2010 in het Flevopark gehouden wordt. Wie doen mee en hoe gaat het er aan toe?

Terre des Hommes

Aan het Lambertus Zijlplein 27 in Geuzenveld is een winkel van Terre des Hommes gevestigd. TdH zet zich in om uitbuiting van kinderen tegen te gaan en hen een veilige omgeving te bieden, waarin zij zich kunnen ontwikkelen. De opbrengst van de verkoop van tweedehands spullen en kleding komt ten goede van een nieuw initiatief van TdH. In de omgeving van Bangalore in India wil TdH een project opzetten waarin onderwijs, sport en gezondheidszorg centraal staan. Het richt zich op de Paria’s, die de laagste, kasteloze sociale groep in India vormen. Andre Bos praat met een medewerker van TdH.    

Simulatiepatiënte

Stance Friele simuleert voor artsen en verpleegkundigen in opleiding dat zij ziek: zij is een zogeheten ‘simulatiepatiënte’. Zij vertelt over het belang van simulatiepatiënten bij de medische opleiding. Zij speelt bijvoorbeeld pijn op de borst, longemfyseem, nierkolieken of is een moeilijke patiënt. Friele heeft zelf geneeskunde gestudeerd en is vrijwilligster bij het Rode Kruis.

Dit keer geen column, maar het cursiefje ‘Halte Dappermarkt’ door Jeannine van Dijk.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel