Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

12 december 2013

Uitzending Radio Signaal 12 december

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat uit interviews, een column, nieuwsberichten en de agendarubriek, afgewisseld met muziek. Met van 11.00 tot 12.00 uur de volgende onderwerpen. Presentatoren: Olga van den Berg en Jan Barnhorn.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Wijkaanpak Verpleging en Verzorging

Amsterdam heeft te maken met grote bezuiniging op de zorg en het welzijn. Daarom is zij bezig om een nieuw zorgstelsel op te zetten. Amsterdammers zullen in de toekomst meer zorg thuis ontvangen. Wat betekent dit voor Amsterdammers die aangewezen zijn op zorg en ondersteuning?

Olga met praat hierover met Herman Klein Tiessink, senior beleidsmedewerker bij Cliëntenbelang Amsterdam. Wat is de visie van de belangenbehartiger op de wijkzorg. Wat zijn de kansen en knelpunten?

Festival 5D

Beer Boneschansker (directeur artistieke leiding) vertelt over de vijfde editie van het Festival 5D, dat plaatsvindt op 28 en 29 juni 2014. Op het NDSM]terrein in Amsterdam Noord. Het terrein wordt omgetoverd tot vrijplaats voor alle zintuigen. Op beide dagen kunnen bezoekers genieten van tien theatervoorstellingen van de Festival Academie, een aantal zintuiglijke workshops en leuke optredens. De organisatie is op zoek naar nieuwe stagiaires. Beer licht dit in de uitzending toe.

Eén van de missies van Festival 5D is het bieden van leer-/werkplekken aan jongeren met een beperking. Zij spelen een belangrijke rol bij het organiseren van het festival; zo verrichten zij kantoorwerkzaamheden, en houden zich bezig met marketing en communicatie en de productie van theatervoorstellingen.

Vrienden van Nieuw-West

Vrienden van Nieuw West’ was op 26 november jl. de winnaar één van de Amsterdamse Pluimen.  Vrienden van Nieuw-West’ is in 2011 als buurtinitiatief opgericht door vrijwilligers die zich inzetten voor jongeren uit Amsterdam Nieuw-West met een verstandelijke beperking. Jan praat met medewerker Abdel El Jouhri over wat Vrienden van Nieuw-West doet en wat de prijs voor hen betekent.

De Amsterdamse Pluimis een jaarlijkse prijs voor sportorganisaties en –verenigingen die zich speciaal onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een beperking.

De column 'Tijdgeest' is is van Marja Moskieft.

  

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel