Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

17 oktober 2013

Uitzending Radio Signaal 17 oktober 2013

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Afgelopen zaterdag was het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. De gehele uitzending staat in het teken hiervan. Presentator: Olga van der Berg.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Zorgmodule Palliatieve Zorg

Olga interviewt Dr. Cor Spreeuwenberg, hoogleraar in emeritaat van de Maastricht University. Hij is voorzitter van de werkgroep die in opdracht van het Ministerie van VWS de Zorgmodule Palliatieve Zorg ontwikkelt. De focus hierin zal vooral liggen op een betere afstemming tussen de verschillende betrokken partijen in de palliatieve zorg. In juli is de conceptversie verschenen, dit najaar wordt de definitieve versie verwacht.

Hospice

Zorgmanager Jaap Gootjes van het Hospice Kuria en Hugo van Soest, huisarts in Hospice Bardo, praten in de studio over hun visie op de palliatieve zorg. Anne-Mei The schuift later aan bij het gesprek. Zij is cultureel antropoloog en heeft naam gemaakt als onderzoeker en schrijver van spraakmakende boeken over de langdurige zorg. Zij ontrafelt verborgen werelden achter complexe en aangrijpende onderwerpen als euthanasie, het naderende levenseinde, palliatieve zorg en dementie.

De column 'NiemandC' is van Marja Moskieft.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel