Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

17 april 2013

Uitzending Radio Signaal 18 april

Luister weer naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat onder meer uit interviews, een column, nieuwsberichten en agendarubriek. Luister van 11.00 tot 12.00 uur naar de volgende onderwerpen. Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal.

 

Tekenradar

Deze week is het de Week van de Teek. Michiel Appelman interviewt Kees van den Wijngaard, onderzoeker bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Hij vertelt uiteraard over de teek,    de gevaren van tekenbeten, en over de Tekenradar. Mensen die gebeten zijn door een teek kunnen via deze website meedoen aan het landelijke onderzoek naar tekenbeten en de Ziekte van Lyme.

 

Douglas Bennett Award

Verslaggeefster Kim Heerema bezoekt op woensdag 17 april het 5de Rehabilitatie Congres in Utrecht,  georganiseerd door Kenniscentrum Phrenos. Daar zal tevens de uitreiking van de Douglas Bennet Award plaatsvinden. Het Ambassadeurs Project van Cliëntenbelang Amsterdam maakt goede kans op deze prijs. Het project ‘Beleidsparticipatie moeilijk bereikbare groepen’ oftewel het Ambassadeursproject richt zich op doelgroepen die meer moeite hebben hun opvattingen over de Wmo of onderdelen daarvan kenbaar te maken. Kim praat met één van de  congresgangers in de uitzending.

 

Leefwereld van kinderen

Ruth van den Born is als kinderwerker werkzaam bij Stichting KIWOS (Kinderwerk op straat). De stichting zoekt aansluiting bij de leefwereld van kinderen in de basisschoolleeftijd, tieners, hun ouders en andere gezinsleden. KIWOS slaat een brug naar hulp- en dienstverlenende instellingen die voor deze kinderen en gezinnen niet of moeilijkbaar bereikbaar zijn. KIWOS beperkt zich thans tot die kinderen en gezinnen, die woonachtig zijn in de Indische Buurt van Amsterdam, waar sprake is van en etnische en culturele diversiteit.

 

De column is van Nynke van Zwol.  

 

Deel dit artikel