Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

18 december 2013

Uitzending Radio Signaal 19 december 2013

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat uit interviews, een column, nieuwsberichten en de agendarubriek, afgewisseld met muziek. Met van 11.00 tot 12.00 uur de volgende onderwerpen. Presentatoren: Andre Bos en Jan Barnhorn.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Ervaringsdeskundigheid

Marlou Ruijter vertelt over de documentaire over ervaringsdeskundigheid van Roads. Deze is te zien tijdens het eerste documentairefestivalin Amsterdam over ervaringsdeskundigheid, georganiseerd door het Expertisepunt Ervaringsdeskundigheid van Roads op zaterdag 21 en zondag 22 december in de Meevaart in Amsterdam-Oost. Met documentaires en discussie over onder meer angst, gokverslaving, fact-teams, dwang en drang, zelfwerkzaamheid, psychose en manisch-depressiviteit.

Buurtbemiddelaars

Jan Barnhor praat met Bente Thé, directeur van de Stichting Beter Buren. De stichting stelt bewoners in staat stelt zélf conflicten in hun omgeving op te lossen. Conflicten in een wijk of buurt hebben een slechte invloed op de leefbaarheid. Op 30 januari 2014 vindt een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor mensen die buurtbemiddelaar willen worden.

Cliënten Waarderen

Andre Bos praat met projectleider Marita Tolman over de vorderingen van het project Cliënten Waarderen. In 2012 zijn Cliëntenbelang Amsterdamen Publicareamet dit project gestart. Met als doel om cliënt(vertegenwoordigers) te betrekken bij het verhogen van de kwaliteit van zorg en leven. Het project komt voort uit de Bestuursambitie Langdurige Ouderenzorg 2012-2014. Door betrokken partijen bij het project is positief gereageerd. Medio september 2013 zijn daarop de voorbereidingen gestart voor het uitvoeren van een tweede ronde ‘zorgschouwen’ binnen twintig zorginstellingen.

De column ‘Ouder worden verboden’  is van Jan Barnhoorn.

In de volgende uitzendingen

Op 26 december verzorgt Radio Signaal een sfeervol Kerstprogramma met verhalen, gedichten en muziek. Op 2 januari 2014, de eerste uitzending van het nieuwe jaar, herhalen we de mooie zomeruitzending met het interview met biograaf Alex Verburg over Pater van Kilsdonkeen.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel