Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 januari 2014

Uitzending Radio Signaal 23 januari

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat uit interviews, een column, nieuwsberichten en de agendarubriek, afgewisseld met muziek. Met van 11.00 tot 12.00 uur de volgende onderwerpen.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Proefdieren

De nieuwe wet op dierproeven is onlangs door de Tweede Kamer aangenomen. Europese wetgeving vereiste in alle lidstaten nieuwe wetgeving voor proefdieren. De behandeling van de wet in de Tweede Kamer heeft zelfs geleid tot verdere aanscherping van de bestaande Nederlandse wet. Waar bestaat die aanscherping uit? Wat was de rol hierbij van Stichting  Proefdiervrij? Wat zijn de prioriteiten van Proefdiervrij nu? Marieke Krikhaar, persvoorlichter van Proefdiervrij, vertelt erover in de uitzending.

Gokverslaafd

Tjeerd Brakema debuteerde onlangs met zijn boek ‘Onvoldoende Saldo’. Hij beschrijft hierin zijn leven waarin hij gokverslaafd raakte. Hoe is het nu met hem? Heeft hij nog weleens de neiging tot gokken? Hoe weet hij die te beteugelen? En hoe reageert zijn omgeving op zijn debuut?

Ouderenmishandeling

Afgelopen week zond Zembla een documentaire over ouderenmishandeling uit. Persvoorlichtster Elke van Wageningen van het Nationale Ouderenfonds kijkt terug op de uitzending en vertelt over de reacties die bij het fonds zijn binnengekomen. Wat verwacht zij voor de toekomst? Wat is er nodig om het tij te keren?

De column is van Peter en heeft als titel ‘Gerommel in uitkeringsland’. 

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel