Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 mei 2013

Uitzending Radio Signaal 23 mei

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat onder meer uit interviews, een column, nieuwsberichten en agendarubriek. Luister van 11.00 tot 12.00 uur naar de volgende onderwerpen. Presentatoren: Michiel Appelman en Raymond Arons.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Kijk in je Wijk

Michiel Appelman praat met Dini Glas over het evenement ‘Kijk in je wijk’ in het Dagactiviteitencentrum Linnaeushof (nr. 4) op 30 mei van 12.00 tot 19. 00 uur in Amsterdam. Het evenement biedt informatie over workshops over werk, vrije tijd, ontspanning en leren in Amsterdam Oost en Zuidoost. ‘Kijk in de Wijk’ wordt georganiseerd door: De Waterheuvel, Hvo/Querido, SCIP, Dynamo en Leger des Heils.

Dini Glas is projectcoördinator bij de Stichting Cliëntgestuurde Initiatieven en Projecten (SCIP) en organiseert  die dag workshops op het gebied van werken en leren.

Eetproblemen

Ook te gast is Elske van den Berg, Hoofd Behandelzaken  van Novarum, een centrum voor eetproblemen in Amsterdam. Elske vertelt over anorexia en boulimia, en welke behandelingen in de Amsterdamse kliniek mogelijk zijn. Ook mensen met ernstig overgewicht (obesitas) kunnen bij Novarum terecht.

GGz Crisiscare

Raymond Aronds praat met Dick Trubendorffer onder meer over (oudere) gokverslaafden en zijn beproefde behandelmethode. Trubendorffer is directeur van verslavingszorginstelling GGz Crisiscare.  

Uit onvrede over de verslavingszorg in Nederland besloot de ernstig verslaafde Trubendorffer in 1994 zijn eigen behandeling in de Verenigde Staten uit te laten voeren. Enthousiast geworden over de daar toegepaste methodiek, besloot hij deze in Nederland te gaan toepassen.  

De effectieve methoden, het ontbreken van wachtlijsten en het hoge succespercentage zorgden ervoor dat de kliniek binnen één jaar door de overheid werd erkend. Momenteel behandelt Trubendorffer ongeveer 500 mensen per jaar.

Column 

Marjo Oosterholt leest haar column ‘Psychiatrie 5.0’ over het nieuwe Psychiatrie Handboek. 

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel