Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

27 november 2013

Uitzending Radio Signaal 27 november

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat uit interviews, een column, nieuwsberichten en de agendarubriek, afgewisseld met muziek. Met van 11.00 tot 12.00 uur de volgende onderwerpen. Presentatoren: Raymond Aronds en Olga van den Berg.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Amsterdamse Pluim

Afgelopen dinsdag is tijdens de Participatiemarkt in de Meevaart de Amsterdamse Pluim uitgereikt. Dé prijs voor sportorganisaties die een passend aanbod hebben voor mensen met een beperking of chronische ziekte.  Raymond praat met met Meilou Steemers van het project ‘Amsterdamse Pluim’.  Is het sportaanbod in Amsterdam voor mensen met een beperking de afgelopen jaren gegroeid? Wat moet een sportvereniging doen om kans te maken op het winnen van de Pluim? 

Ook te gast is Bé van Lotringen, runningtherapeut bij atletiekvereniging Phanos. Zij traint daar onder meer de 'Koplopers', een loopgroep voor mensen met een psychiatrische achtergrond. In het kader van de themaprijs GGz ontving Phanos ook één van de Pluimen.

De Nieuwe Valerius

Onlangs is De Nieuwe Valerius geopend. Don Asser is al een tijdje betrokken bij De Nieuwe Valerius. Als ervaringsdeskundige zet hij zijn kennis in om onder meer de bereikbaarheid en ontvangst in de nieuwe kliniek te optimaliseren. En hij verzorgt daar als eerste een overzichtstentoonstelling van zijn werk onder de titel ‘Art Director of Hair’. Olga praat met hem over de Nieuwe Valerius, zijn werkzaamheden en expositie.

Dappere Dokters

Cardioloog Ad Bakx is onlangs uitgeroepen tot ‘Dappere Dokter’ van 2013. Bakx naam het bijbehorende wisselbeeld in ontvangst tijdens de bijeenkomst ‘Optimale zorg – Dappere dokters’. Onze radiohuisarts Bart Meijman vertelde daar vorige week al iets over in de uitzending. ‘Dappere Dokters’ is een initiatief van onder meer Bart Meijman en AMC-bestuurder Marcel Levi. Dappere Dokters willen geen maximale maar optimale zorg leveren, en ijveren op allerlei manieren voor het terugdringen van overbehandeling. Olga praat met de Dappere Dokter zelf.

De column is deze week van Olga de la Fontaine.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel