Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

29 mei 2013

Uitzending Radio Signaal 30 mei

Luister vandaag naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat onder meer uit interviews, een column, nieuwsberichten en agendarubriek. Luister van 11.00 tot 12.00 uur naar de volgende onderwerpen. Presentatoren: Olga van der Berg en Henk Kleve.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Werkleerschool

Olga van der Berg interviewt  projectcoördinator Betty Bergsma over de Werkleerschool, een initiatief van Brouwerij de Prael en Stichting de Waterheuvel, in nauwe samenwerking met het ROC Amsterdam. De school biedt mensen opleidingen die door hun psychiatrische achtergrond niet meekomen in het beroepsonderwijs. De scholing is praktijkgericht en –ondersteunend en richt zich op professioneel gastheer/vrouwschap, de horeca, detailhandel, administratie en facilitaire diensten. Geen reguliere lesmethode, wel een regulier MBO-diploma.

Onrust bij Amsta

Te gast is Jihan Ugural, medewerker van ABVAKABO-FNV. Henk Kleve gaat het met hem hebben  over de perikelen bij Amsta. En dan vooral over de onrust onder het personeel van het Sarphatihuis,  de werkdruk en de  besteding van gelden, bedoeld voor personeelsuitbreiding op de werkvloer.

Nieuwe editie DSM

De vijfde editie van de ‘bijbel' voor psychiaters en psychologen, de Diagnostic and Statistic Manual for Mental Disorders (DSM), is verschenen. Dit universele handboek met een indeling van psychische problemen stelt wetenschappers in staat stelt om op systematische wijze en op basis van symptomen onderzoek te doen naar diagnoses en behandelingen.

Op 27 mei vond de presentatie plaats in de Balie. Hilde Geurts, neuropsycholoog en autisme expert aan de UvA, was hierbij aanwezig. Olga van der Berg praat met haar over de DSM V, en de zin en onzin van deze psychiatrie bijbel.

Ter nagedachtenis van Annemarie Kolenberg

Deze week geen column, maar het gedicht ‘Van het duister naar het licht’ van Alette Jurgens naar aanleiding van het overlijden van Annemarie Kolenberg. Annemarie maakte zich hard voor werk en inkomen voor mensen met een psychiatrische achtergrond, was actief lid van het Landelijk Platform GGz en de Stichting Samen Sterk tegen Stigma. Daarnaast was zij een oud-collega van Alette bij de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen. 

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel