Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

2 juli 2013

Uitzending Radio Signaal 4 juli

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat onder meer uit interviews, een column, nieuwsberichten en agendarubriek. Van 11.00 tot 12.00 uur met de volgende onderwerpen.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Huiselijk geweld

Regelmatig besteden radio en tv aandacht voor huiselijk geweld. Het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG ) is bereikbaar voor iedereen die hiermee te maken heeft. Clementine Huisman, netwerkcoördinator van SHG-amsterdam, vertelt wat SHG met de meldingen doet, en met wie zij  samenwerken.

Ook gaat het over de verplichte Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling die op 1 juli a.s. in werking treedt. Wat houdt deze in? Verwacht het SHG een toename van het aantal meldingen? En wat doet het SHG als het gaat om geweld tegen ouderen?

Villa Spijker

Villa Spijker, een kleinschalige woonvorm voor kinderen met een Meervoudig Complexe Handicap (MCG) in Amsterdam, verkeert in zwaar weer. De ouders zijn in een moddergevechten verwikkelt met Amsta, omdat de zorginstelling de villa wil sluiten. Over zorg dicht aan huis en hoe die wegbezuinigd wordt. Terwijl het juist de bedoeling is van de hervorming van de zorg om de zorg dicht bij huis te organiseren. Snapt u het nog? Een rapportage van Kim Heerema.

Van Eesteren Museum

Een wijkgedeelte aan weerszijden van de Burgemeester de Vlugtlaan (Nieuw-west) vormt het buitenmuseum van het Van Eesteren museum. Een gids laat een scala van woningen, scholen, winkels, plantsoenen , pleinen en kunst  zien. Het Binnenmuseum is het hart van het Van Eesteren Museum.

Het beschikt over een expositieruimte met wisselende exposities, en heeft een sociale en educatieve functie. Er vinden debatten en lezingen plaats over stedelijke problemen en stedenbouwkundige zaken. Noud de Vreeze, voorzitter van het Van Eesterenmuseum, vertelt  in de studio over de verbintenis van het museum met de wijk en haar bewoners, de samenhang tussen wonen en welzijn en nog veel meer.

De column ‘Intercultureel oud worden’ is van Marja  Morskieft.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel