Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 februari 2014

Uitzending Radio Signaal 6 februari

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke donderdag van 11:00-12:00 uur op StadsFM, en ook via internet te beluisteren of terug te luisteren.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u interviews en rapportagesuit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal.

Transgender

In de studio praat Olga van der Berg met Carolien van de Lagemaat. Zij is bestuurslid van Transgender Netwerk Nederland. Wat biedt het Netwerk Transgenders?
Wat verwacht Carolien op korte termijn aan ontwikkelingen die de positie transgenders raken?

Eigen Kracht Centrale

Jacqueline Meije-Banel is Regiomanager Amsterdam bij de Eigen Kracht Centrale.
In de visie van de Eigen Kracht Centrale is het belangrijk dat in een maatschappij iedereen erbij hoort, meedoet en daarbij zelf de zeggenschap en regie houdt. Jacqueline vertelt over de Eigen Kracht-conferentie: dat is een besluitvormingsproces dat uitmondt in een plan om een probleem waarmee je zit op te kunnen lossen. Hierbij speelt het sociale netwerk een belangrijke rol.

Oud worden

Prof. Rudi Westendorp schreef het boek 'Oud worden zonder het te zijn'.
Naar aanleiding van het boek van de hoogleraar Ouderengeneeskunde interviewt Olga hem. In het boek gaat Westendorp in op de invulling van de tweede helft van het leven en vraagt zich o.m. af waarom een 70-jarige niet accepteert dat haar/zijn lijf er als dat van iemand van 70 jaar uit ziet.


De column is van Nynke van Zwol

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel