Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 juni 2013

Uitzending Radio Signaal 6 juni

Luister naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat onder meer uit interviews, een column, nieuwsberichten en agendarubriek. Luister van 11.00 tot 12.00 uur naar de volgende onderwerpen.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

De Prokkeldagen

Dit jaar vinden de Prokkeldagen plaats van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni. Op 6 juni is het Nationale Prokkelstagedag. Landelijk projectleider Marian Geling vertelt over prokkelen en de prokkelstagedag. Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking. In 2009 zijn de Prokkeldagen gestart met twee dagen per jaar, later werden dit er drie en  kan gedurende een week geprokkeld worden!

CLIP

Corrie Kerssies-Kick  is coördinator van het Cliënten Informatiepunt (CLIP) van de GGz voor cliënten, hulpverleners en de directe omgeving van cliënten. Corrie vertelt onder meer over wie er  terecht kunnen en met welke vragen over psychiatrische ziektebeelden, lotgenotencontacten, zorgaanbod, vrijetijdsbesteding, wonen of patiëntenrechten mensen komen. Ook andere activiteiten van CLIP komen aan de orde. Het CLIP is aangesloten bij de Regenbooggroep.

Verzorgende

Carolien Sandt is al geruime tijd verzorgende en is werkzaam in een instelling voor ouderen. Zij vertelt in de studio over haar beroepskeuze en de ontwikkelingen in haar tak van zorg. Ook neemt ze ons mee op een dag - en een nachtdienst en deelt haar zorgen om de zorg.  

Met de opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) kunnen mensen aan de  slag in de verpleging en verzorging, thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg of kraamzorg. De verzorgende richt zich voornamelijk op de individuele zorgvrager in zijn directe omgeving.

De Lentewijding

De column is deze week van Toon van der Aa, getiteld ‘De Lentewijding’ en gaat over Le Sacre du Printemps, het ballet van Serge Diaghilevs op muziek van de Russische componist Igor Stravinsky.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel