Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 april 2023

Uitzendingen Radio Signaal in mei

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Moed

Op 27 april tijdens Koningsdag herhalen we de uitzending met Elsa van der Kooij, Adriana Schuurman en anderen over het door Elsa gelanceerde tijdschrift Moed. Met daarin 4 portretten van mensen die ondanks hun rugzak wat van het leven weten te maken: Paul, Terence, Laura, en Bart. (Herhaling van de uitzending van 22 december 2022)

 

Tosti's voor Oekraïne

Op 4 mei zijn Jan Willem Verkerk en Renske Wolters te gast. Zij vertellen
over hun initiatief 'Tosti's voor Oekraïne'. Mensen kunnen tosti's kopen en
zij brengen ze op plekken waar aandacht en liefde meer dan nodig is. Zij
bezoeken kampen waar ontheemde vrouwen en kinderen zitten die hun huizen in het oorlogsgebied ontvlucht zijn en brengen noodzakelijke spullen die zij
ingezameld hebben.

 

Eetprojecten

Eetprojecten doen het goed. Samen koken en eten verbindt en doorbreekt voor veel deelnemers de eenzaamheid. We gaan het op 11 mei hebben over 2 projecten: Theo vertelt over de organisatie Buurtbuik (locatie centrum) en
Claire over de  Onvergetelijke Kookclub Amsterdam voor mensen met Alzheimer.

 

Diepwater Collectief in nood!

Het Diepwater Collectief is een kunstenaarscollectief voor en door mensen met een psychische aandoening. Voor de leden is het veelal de enige plek waar zij veilig aan velerlei vormen van kunst kunnen werken. Sommige leden voorkomen hierdoor een volgende depressie, een enkeling stroomt na een aantal jaar door naar de Kunstacademie of kan zelfstandig exposeren.

 

Het Collectief is geheel zelfvoorzienend met een beperkte  financiële gemeentelijke bijdrage en contributie. Een uniek project in ons land. Onlangs bleek het collectief door een bekende financieel geruïneerd te zijn. Een regelrechte ramp voor de toch al kwetsbare leden!

 

Op 18 mei vertelt  een aantal van hen wat het Collectief voor hen betekent en met welke acties de leden het Collectief overeind willen houden. Luister en steun ze. Ze moeten door!

 

Kinderboeken

Op 25 mei spreken we schrijver en columnist Reza Kartosen-Wong. Hij schrijft
en spreekt over thema’s als media en diversiteit, culturele identiteiten en
de Aziatische diaspora. Met zijn vrouw Chee-Han Kartosen-Wong schreef hij de kinderboeken 'Waar is mijn  Noedelsoep’ en ‘Gebakken Rijst met van alles en nog wat’. Deze uitzending kon door organisatorische omstandigheden op 2 maart niet doorgaan.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.