Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

27 januari 2014

Vandaag bij Radio Signaal

Luister vandaag naar een nieuwe uitzending van Radio Signaal, een programma met informatie en discussie over gezondheid, welzijn en belangenbehartiging in Amsterdam en Diemen. Elke uitzending bestaat uit interviews, een column, nieuwsberichten en de agendarubriek, afgewisseld met muziek. Met van 11.00 tot 12.00 uur de volgende onderwerpen. De presentatie is in handen van Michiel Appelman en Jan Barnhoorn.

Luister via deze link naar de uitzending. Of volg Radio Signaal via Twitter.  Ook kunt u uitzendingen uit het archief beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Schizofrenie

Jan Barnhoorn praat in de uitzending met Mette Lansen, voorzitter van Vereniging Anoiksis. Een vereniging voor en door mensen met psychosegevoeligheid, bijvoorbeeld met de diagnose schizofrenie. Aan de orde komen onder meer de symptomen van schizofrenie en de begeleiding en ondersteuning van mensen met deze aandoening bij Anoiksis. Mette vertelt ook over haar eigen rol en activiteiten binnen de vereniging.

Project Iambe

Michiel Appelman interviewt projectcoördinator Dave Tijssens over het project Iambe van de Raphaëlstichting. Iambe biedt  jongeren met een verstandelijke beperking in stadsdeel de Pijp en Oud-West op drie locaties dagbesteding en stage-mogelijkheden. Aan de Van Ostadestraat is een biologische bakkerij gevestigd waar zij op ambachtelijke wijze heerlijk brood en banket bakken. Op de Bilderdijkstraat is een textielwerkplaats, onder meer voor producten van vilt en wol. De deelnemers werken onder begeleiding van vakkundige werkbegeleiders aan hun vaardigheden en ontwikkeling.

Radio Steunkous

Te gast is presentatrice Elly Lakerveld van Radio Steunkous, het lokale radioprogramma gemaakt door de wijkverpleging van Buurtzorg Amsterdam. Het is speciaal bedoeld voor klanten die veel aan huis zijn gekluisterd wegens ziekte of ongemak. Jan Barnhoorn praat met Elly over programma's en activiteiten van het collega-radiostation.

De columnist van de week is Marja Moskieft. Haar column is getiteld ‘Happy’.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel