Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 september 2017

Vooruitblik uitzendingen Radio Signaal

We blikken vast vooruit op de komende uitzendingen van Radio Signaal. De gasten voor de uitzending van 12 oktober zijn nog niet bekend. Die volgen later deze maand. Elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Overal ter wereld via de live stream op internet.

 

 

Opvoedboek

5 oktober gaat het over opvoeden. Het nieuwe boek Geef dat kind een slok jenever bespreekt oude en nieuwe adviezen. Auteurs Dorine Hermans en Els Rozenbroek vinden dat het opvoeden best wat strenger kan. 

 

Leerkrachten in staking

Lotte Hidding , directeur van een Amsterdamse basisschool, doet in dezelfde uitzending live verslag van de lerarenstaking en  bespreekt de groeiende stapel problemen op scholen. 

 

Bond voor Volkstuinders

Ten slotte vertellen bestuurders Ralf Grevelink en Barend Coppens over het 100-jarig bestaan van hun Bond voor Volkstuinders waar inmiddels 29 volkstuincomplexen met 6000 tuinen in Amsterdam e.o. onder vallen.

 

Manifest voor Inclusie

Op 19 oktober is Bart Weggeman (beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Mobiliteit) of Maaike Hooijberg (beleidsmedewerker Inclusie en Arbeidsparticipatie) te gast. Beide zijn werkzaam bij Cliëntenbelang Amsterdam. We gaan het hebben het over inclusie, toegankelijkheid en het ‘Manifest voor een inclusief Amsterdam’ van Cliëntenbelang Amsterdam.

 

Stigmatisering

Ook die dag is al weer de een na laatste in de reeks ‘Samen Sterk zonder Stigma in de lucht’. Noortje Zomer deed als stagiair onderzoek naar stigma en de benadering van werkgevers en doet verslag.

 

Cursussen Prezens

Op 26 oktober is Maria Hoefnagel van Prezens te gast. Ze vertelt over 2 cursussen die in Amsterdam worden gegeven. Met behulp van het Trimbosinstituut is een cursus ontwikkeld om te leren leven met het verlies van gezondheid. En het zal gaan over een cursus voor mensen die opgegroeid zijn met een ouder met psychische klachten.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.