18 augustus 2020

Vooruitblik uitzendingen Radio Signaal september

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. We blikken hier vooruit op de komende uitzendingen. Niet alle uitzendingen zijn rond, dus daarvan ontbreekt de informatie nog.

 

Het Lichthuis Amsterdam

Op 10 september is Petra Nieuwlaat is te gast. Zij is directeur van De Waterheuvel, een gemeenschap van mensen met een psychiatrische achtergrond die dagelijks samenkomt in een clubhuis aan de Sarphatistraat te Amsterdam.   

 

Pien ter Voert is projectleider van het Lichthuis Amsterdam en vertelt over het kersverse initiatief. Amsterdammers met psychische problemen die op eigen kracht een dreigende crisis willen voorkomen, kunnen in het weekend tijdens de avonduren in het gebouw van De Waterheuvel terecht voor ondersteuning.

 

Samenwerkinspartners van het Lichthuis zijn de gemeente Amsterdam, Cordaan, Cliëntenbelang Amsterdam, het Centrum voor Cliëntervaringen en ZonMw. 

 

Buurtteams Amsterdam

Op 24 september is Fatima Ouariachi te gast. Fatima is beleidsmedewerkers bij Cliëntenbelang Amsterdam met de Wet maatschappelijke ontwikkeling (Wmo)  als haar specialiteit. Zo is zij namens ons nauw betrokken bij de ontwikkeling van de buurtteams van de gemeente Amsterdam. Hierover gaan we met haar in gesprek en met name over de rol en positie van ervaringsdeskundigen hierin.

 

Vanaf 1 april 2021 openen de eerste buurtteams hun deuren. In elk stadsdeel komen meerdere buurtteams, waar bewoners terecht kunnen met vragen over zorg, welzijn, wonen, werk en inkomen. Eén plek waar bewoners makkelijk kunnen aankloppen als ze hulp nodig hebben. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel