Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

21 april 2023

Werkbezoek van ministers en burgemeester rond aanpak crisissituatie

Woensdag 12 april jl. brachten minister Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) en minister Helder (Langdurige Zorg en Sport), de burgemeester van Amsterdam Halsema en politiechef van Amsterdam Paauw een werkbezoek aan de werkgroep Versterken Samenwerking Veiligheid en Zorg voor mensen met onbegrepen gedrag. Ook onze collega Narita Derks was daarbij aanwezig. Zij brengt al jaren het cliëntperspectief in bij onderzoek en projecten. 

 

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de:

  • Gemeente/GGD
  • Spoedeisende Psychiatrie
  • Ambulancezorg
  • Politie
  • Cliënten en naasten

 

De werkgroep presenteerde haar plan voor een betere  samenwerking tussen de betrokken partijen bij een acute crisissituatie op straat, zodat de juiste dienst de cliënt zo snel mogelijk kan helpen. 

 

Beter omgaan met

Narita wees de bezoekers op een heldere en geestige manier erop hoe de politie beter zou kunnen omgaan met personen met onbegrepen gedrag. Ook wees ze de overheid erop dat deze in haar communicatie over mensen met onbegrepen gedrag vaak stigmatiserende (bevooroordelend) taal en beelden gebruikt.

 

Hierop kreeg ze direct de uitnodiging van het ministerie van VWS om mee te praten over de selectie van beeldmateriaal bij de volgende landelijke campagne over het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag.


Narita maakte veel indruk met haar verhaal volgens alle aanwezigen. Het maakte weer duidelijk dat de stem van de cliënt uit eerste hand veel invloed heeft.

Lees een deel van het verhaal van Narita.

 

Narita Derks aan het woord naast Halsema 2023.jpg

Narita Derks naast burgemeester Halsema.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel