Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Nog te beluisteren

Op deze pagina vindt u informatie over de uitzendingen van de afgelopen 2 maanden. U kunt ze via de bijgevoegde link terugluisteren.

 

19 oktober

Onze eigen beleidsmedewerker Bart Weggeman vertelt over het Manifest voor een inclusief Amsterdam dat op 3 oktober is gepresenteerd. En een interview met Noortje Zomer uit de reeks ‘Samen Sterk zonder Stigma in de lucht’ over het onderzoek naar stigma en managers van facilitaire diensten.

Luister naar de uitzending.

 

12 oktober

Aude Logger vertelt over Vriendenkringen, maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met een licht verstandelijke beperking, chronische ziekte, lichamelijke beperking, autisme en/of niet aangeboren hersenletsel. Robert Croese praat over Oma’s Soep: ouderen en jongeren maken eten en delen samen in buurthuizen verse soepen uit met 'overtollige' ingrediënten. De column ‘Twijfel’ is van Peter Petersen.

Luister naar de uitzending.

 

5 oktober

Het geschiedkundig opvoedboek 'Geef dat kind een slok jenever' van Dorine Hermans en Els Rozenbroek komt binnenkort uit. Olga van den Berg praat met hen.  Lotte Hidding (directeur van een Amsterdamse basisschool) doet live verslag van de leerkrachtenstaking en Ralf Grevelink en Barend Coppens vertellen over het 100-jarig bestaan van de Bond voor Volkstuinders. De column ‘Geleidelijk en algemeen’ is van Petra Jorissen.

Luister naar de uitzending.

 

28 september

Malène Duijst is te gast. Als coördinator van het Platform Mantelzorg Amsterdam bij Cliëntenbelang Amsterdam vertelt zij over het jubilerende en over de mantelzorg die zij jarenlang gaf.

Maria hoefnagel is werkzaam bij Prezens. Deze organisatie behandelt psychische problemen, levert praktijkondersteuning bij huisartspraktijken en geeft diverse cursussen. We zoemen in de cursussen ‘Omgaan met verlies van gezondheid’ en ‘Leven met een ouder met psychiatrische problemen’.  

Luister naar de uitzending.

 

21 september

Gerard Zwarts is politieman en lag aan de basis van het Educatief Programma Jongeren, onderdeel van de Peter Faber Stichting. Doel: kinderen op een nog beïnvloedbare leeftijd kennis laten maken met regels, respect en keuzes. Het programma is de afgelopen 3 jaar met succes gegeven op meer dan 80 basisscholen in Amsterdam. 

Joanne Swaan vertelt over de Stichting Stadstoneel. Met haar medespelers wil zij kunst sterker in de samenleving integreren en de toegevoegde waarde ervan meer voelbaar maken. De stichtig brengt mensen samen van alle rangen en standen. De voorstelling 'De Pijp Uit' over alle mogelijke manieren, waarop mensen vrijwillig of bewust de pijp uit kunnen, is hiervan een voorbeeld.

Luister naar de uitzending.

 

14 september

Te gast zijn Sabya van Elswijk en Martijn van Oorschot van de Faketory, een internationale kunststudio voor en met straatmensen, tieners in achterstandssituaties, travestieten en ouderen. Het gesprek gaat over wat het betekent om oud te zijn en hoe de oudere zichzelf en de jongere beleeft.

Luister naar de uitzending.

 

7 september

Op 7 september is Marja Morskieft de hekkensluiter van de zomergast-uitzendingen van dit jaar. Marja is al jaren columnist bij Radio Signaal. We hebben het onder meer over haar achtergrond, opleiding en loopbaan, de diagnose Multiple Sclerose S, en haar activiteiten voor het MSweb.

Luister naar de uitzending.

 

31 augustus

Netty van Wijk en Mariette van Bilderbeek zijn te gast. Netty groeide op bij ouders met een verstandelijke beperking. Ze vertelt over haar jeugd, haar leven in pleeggezinnen en over Sien, een belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving. Mariette werkt voor deze groep bij Cordaan.

Luister naar de uitzending.

 

24 augustus

Ton Nabben is criminoloog en doceert aan het Bonger Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Dit instituut doet onder meer onderzoek naar uitgaan, middelengebruik, drugshandel, dak- en thuisloosheid en prostitutie en criminaliteit. Hij promoveerde in 2010 op zijn proefschrift 'High Amsterdam'. Ton praat in de uitzending over de Amsterdamse scene en over het festival- en uitgaansgedrag van jongeren. Hoe werken de partydrugs en hoe gevaarlijk zijn ze? En hoe tolerant is de overheid?

Luister naar de uitzending.

 

17 augustus

Frank Dekker is 17 augustus te gast. Hij is coördinator persoonsgerichte aanpak en daderregie bij de Amsterdamse politie. We hebben t over de zgn verwarde mensen, extreem eenzame mensen en zorg-mijders. Wat is daarbij de taak van de politie en wat eigenlijk niet.

Luister naar de uitzending.