Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Kosteloos coachingstraject helpt mensen verder

‘Ik stond stil, maar ben nu weer op gang gekomen’. Zo’n soort opmerking hoort Annemiek Scheijde regelmatig. Annemiek is coördinator van Life Coach, en coacht zelf ook. Ze helpt anderen met een fysieke beperking met de vragen waarmee ze worstelen. Na de zomer komen er een paar plaatsen vrij, dus grijp nu uw kans voor een kosteloos coachingstraject! Bel Annemiek op 06 42 68 14 53.

 

Annemiek: “We helpen mensen beter om te gaan met hun beperking; in emotionele en praktische zin. Daarbij gaan we moeilijke vragen niet uit de weg. Omdat mensen zich door lotgenoten beter begrepen voelen dan door bijvoorbeeld hulpverleners, stellen ze zich meer open. Daardoor kunnen ze grote stappen maken. Dat is de kracht van ons werk. Er gebeurt iets.”

 

Annemiek Scheijde met Deborah Lauria en glossy april 2019 uitsnede.jpgVerrassende gesprekken

De coaches stellen vragen om de problemen goed boven tafel te krijgen. Het kan zijn dat de afloop van een traject heel anders is dan verwacht. Iemand die per se terug wilde keren naar zijn oude baan, concludeerde uiteindelijk dat hij toch beter ander werk kon zoeken dat beter past. Een conclusie waarmee hij uiteindelijk vrede kon hebben.

 

Annemiek: “De rode draad in de gesprekken is vaak dat je jezelf tekort doet als je je handicap niet erkent. Sta je jezelf toe om verdrietig te zijn? Of laat je dat niet toe, omdat je dóór moet gaan vanwege de ‘overlevingsstand’ waarin je zit?”

 

Niet vrijblijvend

Door hun specifieke beperking, leeftijd, opleiding en achtergrond hebben de coaches allemaal hun eigen invalshoek. Degene die gecoacht wil worden, mag zelf een coach kiezen. De gesprekken zijn kosteloos, maar niet vrijblijvend. De coaches zijn vrijwilligers en stoppen veel tijd en energie in hun werk, dus ze verwachten wel dat mensen hun best doen.

 

Annemiek: “De deelnemers hoeven geen intensieve therapie te verwachten, want de coaches zijn geen psychologen. Wat we wel doen is met mensen meedenken, zodat ze hun eigen weg kunnen vinden.”

 

Voorbeelden van hulpvragen

  • Ik wil graag studeren, werken of vrijwilligerswerk doen. Maar hoe pak ik dat aan met mijn beperkte energie?
  • Sinds kort heb ik een handicap, waardoor mijn positie bij vrienden en familie is veranderd. Hoe ga ik daarmee om?
  • Door mijn handicap voel ik mij als mens minder waard. Dat werkt belemmert mij in allerlei aspecten van mijn leven. Wat doe ik daar aan?

 

Feiten en cijfers

  • Life Coach beschikt over zeven coaches met elk hun eigen specialiteiten.
  • De coaches zijn getrainde ervaringsdeskundigen.
  • Een coachtraject duurt gemiddeld drie tot zes maanden.
  • Er zijn gemiddeld negen gesprekken per persoon.
  • Het gemiddelde waarderingscijfer voor de coaches is een 8,5.

 

Annemiek1web 150 bij 150.jpgMeer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over het project Life Coach kunt u bellen met Annemiek Scheijde (coördinator) op 06 42 68 14 53 of via a.scheijde@clientenbelangamsterdam.nl. Bij haar kunt u zich ook aanmelden voor een coachingtraject aanmelden.

 

Folder Life Coach (PDF)

Deel dit artikel