Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Coalitie Chronisch Zieken

4 vrouwen staan gearmd op een rijtje na een fitness klasje

De coalitie Chronisch Zieken is een samenwerking van bestuurders, beleidsmakers en professionals op het brede terrein van welzijn en zorg voor chronisch zieken. Een gezonde leefstijl en goede zorg voor mensen met chronische aandoeningen vraagt samenwerking vanuit allerlei sectoren.

 

Burgerpanel

In samenwerking met Dr. Barbara Groot - Sluijsmans van VU Amsterdam en co - onderzoekers zetten we een burgerpanel op dat gericht is op de behoeften en wensen van mensen met een chronische ziekte. Het project is nog in ontwikkeling. Wilt u deelnemen aan het burgerpanel en/of uw mening met ons delen? Neemt dan contact op met het onze collega Pauline Willems (tevens onderzoeker bij ons Centrum voor Cliëntervaringen) via p.willems@clientenbelangamsterdam.nl

 

Op deze pagina zullen we u blijven informeren over dit project.

 

Informatiebijeenkomst

Later dit jaar organiseren we een informatiebijeenkomst over de resultaten en adviezen van het burgerpanel. De bijeenkomst richt zich op het verbeteren van zowel de publieke als professionele kennis over chronische ziekten.

 

Dialoogsessie

Ook in de tweede helft van het jaar organiseren we gesprekken (dialoogsessies) die zich richten op de behoeften van mensen met een chronische ziekte of mensen die het risico lopen een chronische ziekte te krijgen. Op basis van de uitkomsten van de gesprekken bepalen we de prioriteiten binnen de coalitie. Meer informatie volgt. 

 

Inzet van ervaringsdeskundigheid

Beschikt u over ervaringskennis en wilt u een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg en het welzijn van mensen met een chronische ziekte? U bent van harte welkom om deel te nemen aan onze de werkgroepen!

 

HermanKleinTiessink_2 200 bij 133 pixels.jpgHerman Klein Tiessink

Beleidsmedewerker Zorg en Welzijnh.kleinti@clientenbelangamsterdam.nl