Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Amsterdam 750 jaar - evenementen voor iedereen!

Amsterdam 750 jaar - evenementen voor iedereen!

Volgend jaar bestaat Amsterdam 750 jaar! Dat wordt groots gevierd. Bedrijven, organisaties en bewoners organiseren vele grote en kleine evenementen. Als organisator wil je natuurlijk dat iedereen hieraan kan meedoen, ook mensen met een beperking. Waar moet je dan rekening mee houden en hoe doe je dat? De gemeente Amsterdam heeft daarvoor een aantal tips op een rijtje gezet die wij hieronder hebben overgenomen. 

 

Een deel van de Amsterdammers is slechtziend, blind, slechthorend of doof. Andere Amsterdammers gebruiken  een rolstoel, scootmobiel of een rollator. Daarnaast zijn er veel Amsterdammers die laaggeletterd zijn of moeite hebben met taal.

 

Er zijn ook Amsterdammers die psychische problemen hebben. Of mensen die een vorm van autisme en slecht tegen drukte en veel prikkels kunnen. Met kleine aanpassingen en goede communicatie zorg je ervoor dat Amsterdammers met diverse beperkingen weten naar welke evenementen zij kunnen gaan.

 

TIP: Weet je niet goed wat je daarvoor moet regelen? Bespreek je plannen voor het evenement met ervaringsdeskundigen met diverse beperkingen of met organisaties die veel over toegankelijkheid weten.

 

Stel als organisatie bij het evenement/bijeenkomst de volgende vragen:

  • Kan iedereen met een beperking op de locatie komen?
  • Kan iedereen naar binnen zonder hulp?
  • Kan iedereen met een beperking eten en drinken pakken?
  • Kan iedereen (ook met een beperking) naar het toilet?
  • Kan iedereen bij de balie of kassa komen en bij het pinautomaat?

 

Binnenkort is er een folder beschikbaar met veel meer informatie en tips voor het sociaal, fysiek en digitaal toegankelijk maken van bijeenkomsten en evenementen. Deze zetten we hier op de website.

 

Onze helpdesk

Vanaf half mei a.s. zal onze helpdesk bereikbaar zijn voor vragen over de toegankelijkheid van evenementen. Tegen die tijd zijn ook de contactgegevens bekend.