Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 maart 2023

Radio Signaal in april

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Onder de rook vd Hoogovens.jpgFamiliedrama

Op 30 maart is onder andere Christine Otten in de uitzending. Zij  schreef het toneelstuk 'Onder de rook van Hoogovens' dat in april te zien is van toneelgezelschap 'De vlammende eend'. Het is een onstuimig familiedrama op locatie bij de Hoogovens over strijd en gemeenschap. Over zorg voor ouderen, de generatielange afhankelijkheid van Tata Steel en milieuacties van de kleinzoon tegen het zelfde bedrijf. Lees verder >> 

 

Armoede

Stella de Swart is op 6 april te gast. Zij is adviseur en spreker over armoede,
schulden en ernstige geldnood en schrijfster van het boek 'Armoede krijg
je gratis
'. Zij weet uit ervaring wat de invloed van armoede is op volwassenen en kinderen. Dit is een herhaling van de uitzending van 22 september 2022.

 

Vrijwilligerswerk

Dasha van Amsterdam is organisatieadviseur in stadsdeel Zuid en ondersteunt daar organisaties en initiatieven die met vrijwilligers werken. Malene Duijst werkt als coördinator Vrijwilligersbeleid bij Cliëntenbelang Amsterdam. Op 13 april gaan we het met beide dames hebben over de grenzen van vrijwilligerswerk.

 

(Tekst loopt door na de foto.)

Dasha van Amsterdam.jpg

Dasha van Amsterdam

 

Roze Stadsdorp

Lode Wigersma is op 20 april te gast. Hij is sinds het najaar van 2022 voorzitter van het Roze Stadsdorp Amsterdam, een netwerk voor 50+ LHBTIQA+ers in Amsterdam en omstreken. Wat wil de nieuwe voorzitter bereiken en hoe gaat hij zich hiervoor inzetten? 

 

Over moed op 27 april

Elsa van der Kooy lanceerde het nieuw tijdschrift Moed met een reeks
gesprekken die zij voerde met Paul, Bart, Laura, en Terence. Allen maken
ondanks hun rugzak wat van hun leven en vertellen hoe dat is gegaan. Het
motto is ‘Door acties en analyses het leven leiden dat voldoening geeft.’  Vormgeefster en redacteur Adriana  Schuurman was ook van de partij, Laura
helaas niet. ( Herhaling van de uitzending van 22 december 2022)

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.