Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 september 2017

Derde kwartaal uitgelicht

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen drie maanden hebben we voor u op een rijtje gezet. Van onze nieuwe diensten in Noord-Holland tot onze kritische blik op de plannen van zorgaanbieders.

 

Zorgbelang actief in Noord-Holland

Onder de naam Zorgbelang bieden wij sinds begin dit onze diensten aan in Noord-Holland. Hiermee sluiten we aan bij de Zorgbelangorganisaties die actief zijn in de andere provincies. Cliëntenraden en -platforms, gemeenten, zorgaanbieders en maatschappelijke organisaties kunnen een beroep op ons doen.

Lees meer.

 

Cliëntenperspectief weinig onderbouwd in plannen zorgaanbieders

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis is bezig met het inkoopbeleid 'Wijkverpleging 2018' voor Amsterdam. Zilveren Kruis heeft ons gevraagd om de ingediende plannen van de zorgaanbieders te toetsen. Helaas kwam het cliëntenperspectief nog onvoldoende uit de verf. Bovendien gaan de zorgaanbieders uit van de ideale cliënt, die volgens ons niet bestaat.

Lees meer.

 

Adviezen aan gemeente over ouderenzorg

In juni hebben wij de gemeente Amsterdam enkele adviezen aangeboden op basis van de resultaten van de zorgschouwen vanuit ons project Cliënten Waarderen in de periode 2012-2017. De zorgschouwen leveren naast praktische en nuttige tips voor de woonlocaties ook informatie over wensen van ouderen in de stad. De rapportage 'Adviezen uit de zorgschouwen op het gemeentelijk domein’ is inmiddels ook beschikbaar.

Lees meer.

 

Nieuw in Amsterdam: Samen sterk zonder stigma

Sinds afgelopen voorjaar is er een project in Amsterdam om stigmatisering tegen te gaan. Stigmatisering is een proces waarin een groep personen negatief wordt gelabeld, veroordeeld en uitgesloten. Denk aan mensen met psychische problemen, mensen met verslavingen of menden die dakloos zijn. Projectleider Barbera Olthof wil een stedelijke beweging in gang zetten.

Lees meer.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel