Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 december 2017

Vierde kwartaal uitgelicht

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen drie maanden hebben we voor u op een rijtje gezet.
We zijn erg blij dat we hebben kunnen bijdragen aan een gemeentelijk beleidswijziging op het gebied van woningaanpassingen. Hierdoor kunnen minder mobiele mensen langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.

 

Gemeente vergoedt vanaf 1 januari 2018 meerdere trapliften

Mede dankzij onze inzet wijzigt de gemeente het beleid voor woningaanpassingen. Met ingang van het nieuwe jaar geldt er geen maximum meer van één traplift per huishouden. Een doorbraak voor mensen die minder mobiel zijn en op een hogere verdieping wonen dan de eerste.

Lees meer over het nieuwe beleid voor woningaanpassingen.

 

Gebouw Indicatie Adviesbureau Amsterdam eindelijk toegankelijk

Cliënten die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel hoeven minder hordes te nemen als ze een gesprek hebben bij het Indicatie Adviesbureau Amsterdam (IAB). Ze kunnen sinds kort gebruikmaken van een plateaulift en een rolstoeltoegankelijk toilet. Het heeft wat lang geduurd, maar we zijn natuurlijk blij dat het IAB deze voorzieningen heeft aanbracht.

Lees meer over de toegankelijkheid van het IAB.

 

Nieuw bestuurlijk stelsel geschikt voor kwetsbare burgers?

Het nieuwe bestuurlijk stelsel dat de gemeente Amsterdam in 2018 invoert gaat uit van ‘de participerende samenleving’. Onze grootste zorg is of kwetsbare Amsterdammers wel genoeg gehoord worden in het nieuwe stelsel. De gemeente heeft ons laten weten deze zorg serieus te nemen.

Lees meer over onze zorgen over het nieuwe bestuurlijk stelsel.

 

Voorstellen voor een inclusief Amsterdam

In het concept-beleidskader ‘Puccinimethode’ beschrijft de gemeente Amsterdam hoe de openbare ruimte van de stad eruit moet zien. In onze inspraakreactie op het concept doen we voorstellen voor het realiseren van een 'inclusief en leeftijdsvriendelijk Amsterdam'. Eén van onze voorstellen is om toegankelijkheid op te nemen als basisprincipe, omdat er welgeteld één paragraaf over toegankelijkheid in het beleidskader staat. Toegankelijkheid moet de basis van het beleidskader zijn, en niet slechts een onderdeel ervan.

Lees meer over onze voorstellen voor een inclusief Amsterdam.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel